Σπουδαία διάκριση της ΣΣΕ στον Διαγωνισμό Sandhurst 2022 του West Point.

Με δύο βραβεία στις αποσκευές της, την πρώτη θέση στις ξένες ομάδες και την έκτη θέση στη συνολική κατάταξη μεταξύ όλων των συμμετεχουσών ομάδων, γεγονότα που αποτελούν από μόνα τους μία πολύ σπουδαία επιτυχία, θα επιστρέψει από τις ΗΠΑ, η ομάδα της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), που συμμετείχε στο μεγάλο στρατιωτικό διαγωνισμό «Sandhurst’22», που διοργανώνει από το 1967 η φημισμένη Στρατιωτική Ακαδημία των ΗΠΑ του West Point, που φέτος διεξήχθη το διήμερο 29-30 Απριλίου 2022.

Πιο συγκεκριμένα και συμφώνως με τα πρώτα στοιχεία καθώς ο διαγωνισμός τελείωσε ξημερώματα σήμερα ώρα Ελλάδος, η Ομάδα της ΣΣΕ κατά τη δεύτερη συμμετοχή της κέρδισε το 1ο Βραβείο ως «The Most Lethal Squad» και το 1ο Βραβείο ως «Best International Team» κατατασσόμενη στην έκτη θέση συνολικά στον διαγωνισμό, μεταξύ 48 ομάδων από συνολικά 14 χώρες (με την Ελλάδα), αλλά και την ΠΡΩΤΗ θέση μεταξύ 15 άλλων διεθνών ομάδων από 13 χώρες!

Πρόκειται αναμφιβόλως για μία τεράστια επιτυχία στη δεύτερη παρουσία της Σχολής στο διεθνή διαγωνισμό Sandhurst, που αποδεικνύει «εν τοις πράγμασιν» ότι η πρώτη διερευνητικού χαρακτήρος αποστολή και συμμετοχή το 2019 ΠΕΤΥΧΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ το σκοπό της, αφού τα διδάγματα που εξήχθησαν από αυτήν, ενσωματώθηκαν άμεσα από τη Διοίκηση της Σχολής και το ΓΕΣ στο πρόγραμμα εκπαιδεύσεως των Ευελπίδων, οι οποίοι τώρα ξέρουν και αντιμετωπίζουν τους υπόλοιπους επί ίσοις όροις!

Η Ελληνική ομάδα αποτελείτο από τους:

· Ευέλπιδες IV Τάξεως: Γρηγόριος Ράπτης (επικεφαλής της ομάδος), Παναγιώτης Ψαρρός (Αρχηγός Σχολής), Μιτσιούλης Δημήτριος, Παναγιώτης Νικολαΐδης, Ασημίνα Φαρμάκη

· Ευέλπιδες ΙΙΙ Τάξεως: Θεοφάνης Δημαρίδης, Δημήτριος Βάσσος, Ζαχαρίας Αραμπατζίδης, Άλκιστης Ζορμπά.

· Ευέλπιδες ΙΙ Τάξεως: Δημήτριος Καλογερόπουλος, Κωνσταντίνος Ζαχόπουλος.

Η παραπάνω ομάδα προέκυψε μετά από «προκριματική διαδικασία», στην οποία συμμετείχαν 40 Ευέλπιδες, οι οποίοι μετέβησαν στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ανορθοδόξου Πολέμου (ΚΕΑΠ) στη Ρεντίνα Θεσσαλονίκης, όπου επί τρεις εβδομάδες εκπαιδεύτηκαν από τους Καταδρομείς, σε ειδικά αντικείμενα. Μετά την ολοκλήρωση της εκπαιδεύσεως επιλέχθηκαν αυτοί που πήγαν στις ΗΠΑ, που ανήκουν σε όλες τις τάξεις της Σχολής, προκειμένου έτσι να υπάρχουν έμπειροι πυρήνες, για να πλαισιώσουν τις ομάδες των επομένων ετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν διάφορες ομάδες από τη Στρατιωτική Ακαδημία των ΗΠΑ, ομάδες του συστήματος επιλογής αξιωματικών από τα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ (ROTC), ομάδες από ΟΛΕΣ τις υπόλοιπες Στρατιωτικές Ακαδημίες των Ενόπλων Δυνάμεων (και της Ακτοφυλακής) των ΗΠΑ, καθώς επίσης και 15 διεθνείς ομάδες από 13 χώρες, ήτοι: Αυστραλία, Βραζιλία, Καναδάς (δύο ομάδες), Χιλή, Δανία, Γερμανία, Γεωργία, Ελλάς, Ιταλία, Μεξικό, Πολωνία, Νότιος Κορέα, και Μεγάλη Βρετανία (δύο ομάδες).

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους!!! Πρώτα στους Ευέλπιδες και μετά σε όλους αυτούς που βοήθησαν στην προετοιμασία της ομάδας!! Πολλά συγχαρητήρια όμως και σε αυτούς τους Ευέλπιδες που είχαν συμμετάσχει στην πρώτη συμμετοχή της Σχολής αλλά και σε αυτούς που είχαν προετοιμάσει την τότε ομάδα. Χωρίς την εμπειρία τους μπορεί να μην έρχονταν αυτά τα αποτελέσματα, που ως προελέχθη ενσωματώθηκαν ΑΜΕΣΩΣ στο πρόγραμμα της Σχολής με τα σημερινά εντυπωσιακά αποτελέσματα!

Πηγές: staratalogia.gr και enoplos.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση