40 χρόνια από την είσοδό μας στη Σχολή Ευελπίδων

Την 18 Οκτ 2013 ημέρα Παρασκευή πραγματοποιήθηκε στη ΣΣΕ (Βάρη) η εορτή των 40 χρόνων από την είσοδό μας στη Σχολή.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, από νωρίς το πρωί (08:30) άρχισε η προσέλευση των συμμαθητών και των λοιπών προσκεκλημένων στην αίθουσα υποδοχής όπου προσφέρθηκε καφές. Τα γέλια, τα πειράγματα και οι φιλοφρονήσεις περίσσευαν.

Στις 09:30 ακριβώς, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Σχολής, πήγαμε στο χώρο αναφοράς της Σχολής όπου έλαβε χώρα αναφορά Συντάγματος. H συγκίνηση όλων ήταν εμφανής στη θέα των Ευελπίδων, που με την ακρίβεια των κινήσεων, το παράστημα και τη λεβεντιά τους, μας έκαναν να γυρίσουμε τη μνήμη μας 40 χρόνια πίσω και να ξανανιώσουμε και πάλι Ευέλπιδες.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση για τους 12 συμμαθητές που έχουν αποβιώσει, στη συνέχεια κατατέθηκε από τον πρόεδρο του Συνδέσμου της Τάξεως στεφάνι στο μνημείο πεσόντων και ακολούθησε σιγή 1΄και Εθνικός Ύμνος από τους Ευέλπιδες. Μετά βγάλαμε την καθιερωμένη φωτογραφία στα σκαλιά, στο εσωτερικό του διοικητηρίου.

Κατόπιν εισήλθαμε στο αμφιθέατρο της Σχολής, όπου ο Υποδιοικητής της Σχολής μας καλωσόρισε (ο Διοικητής απουσίαζε για υπηρεσιακούς λόγους) και μας έγινε ενημέρωση για την αποστολή το έργο και τις δραστηριότητες της Σχολής. Ακολούθησε η επετειακή ομιλία του προέδρου της τάξεως για την συμπλήρωση 40 χρόνων από την είσοδό μας στη σχολή. Μετά το πέρας της ομιλίας έγινε η απονομή αναμνηστικών πλακετών στους προσκεκλημένους και στο τέλος μας απευθύνθηκε σύντομος χαιρετισμός από τον Αρχηγό της Τάξεως και τους προσκεκλημένους καθηγητές μας. Εξερχόμενοι του αμφιθεάτρου όλοι οι συμμαθητές πήραν το αναμνηστικό των 40 χρόνων της τάξεως, το οποίο θα σταλεί και στους υπόλοιπους που δεν παρευρέθησαν στην εκδήλωση.

Μετά περιηγηθήκαμε στις εγκαταστάσεις της Σχολής, οι οποίες ήταν πράγματι εντυπωσιακές. Ξεκινήσαμε από το μουσείο, το κλειστό γυμναστήριο, το κολυμβητήριο ολυμπιακών διαστάσεων, τους θαλάμους και καταλήξαμε στην εκκλησία όπου ο ιερέας της Σχολής πραγματοποίησε Δοξολογία υπέρ υγείας όλων των συμμαθητών και των οικογενειών μας.

Στο τέλος επιστρέψαμε στην αίθουσα υποδοχής, όπου τα τραπέζια και τα εδέσματα ήταν έτοιμα για το γεύμα.

Την εκδήλωσή μας εκτός του Υδκτού της Σχολής τίμησαν με την παρουσία τους, αποδεχόμενοι την πρόσκλησή μας, ο Ταξχος ε.α. κ. Τσερπέλης Δημήτριος , οι καθηγητές κ.κ. Σπέντζας Σάββας και Παλασσόπουλος Γεώργιος, οι σύζυγοι των συμμαθητών μας Αγαθονικόπουλου Ευσταθίου και Τουρναβίτη Αποστόλου καθώς και οι πρόεδροι των Συνδέσμων των Τάξεων 75 Αντγος ε.α. Ρήγας Ευάγγελος, 76 Αντγος ε.α. Μπαλτζώης Ιωάννης και 78 Ταξχος ε.α. Νικολόπουλος Βασίλειος.

Παρευρέθησαν 62 συμμαθητές και 37 σύζυγοι.

Η κορυφαία αυτή επετειακή εκδήλωση της τάξεως κατά γενική ομολογία εστέφθη υπό πλήρους επιτυχίας. Να είμαστε όλοι καλά και να εορτάσουμε όλοι μαζί και την επέτειο των 50 χρόνων.

Ο Πρόεδρος

Μεντεσίδης Χαράλαμπος

Αντιστράτηγος ε.α.

ΣΧΕΤΙΚΑ

  1. Ομιλία του Προέδρου του Συνδέσμου στην Επέτειο των 40 ετών από την είσοδό μας στη Σχολή.
  2. Ανακοίνωση Προγράμματος για τον εορτασμό των 40 ετών από την είσοδό μας στη Σχολή.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση