“ΕΡΝΤΟΓΑΝΙΣΤΑΝ”, κυκλοφόρησε το νέο e-book του Λεωνίδα Κουμάκη.

Το νέο ηλεκτρονικό βιβλίο του Λεωνίδα Κουμάκη με τίτλο «ΕΡΝΤΟΓΑΝΙΣΤΑΝ» μόλις κυκλοφόρησε. Περιλαμβάνει 30 επιλεγμένα κείμενα της περιόδου 2009 – 2023, παραπομπές σε πολλά άλλα άρθρα και αναλύσεις, επιλογές από όσα είπαν διάφορες προσωπικότητες και ΜΜΕ για τον Ρ. Τ. Ερντογάν καθώς και επιλογές από όσα είπε ο ίδιος ο Ρ. Τ. Ερντογάν για διάφορες προσωπικότητες, οργανισμούς, κράτη και … επί παντός επιστητού!

Το ηλεκτρονικό βιβλίο δημιουργήθηκε με αφορμή την επαναλαμβανόμενη επαναφορά σε τρέχουσα επικαιρότητα, όχι μόνο πρόσφατων αλλά και παλαιότερων κειμένων του συγγραφέα γραμμένων πριν από 5, 10 ή περισσότερα χρόνια.

Τα πιο πολλά θέματα του βιβλίου έχουν σχέση με την προβληματική Τουρκία η οποία ιδίως μετά τα επεισόδια του πάρκου Γκεζί (2013) άρχισε σταδιακά να μετατρέπεται σε μια δικτατορία της “Φαμίλιας Ερντογάν” και της αυλής των κάθε κατηγορίας συμμετεχόντων στην αδίστακτη, ποικιλόμορφη εκμετάλλευση του τουρκικού κράτους, τις «απαιτήσεις» που μονομερώς δημιουργεί η εκάστοτε τουρκική εξουσία απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο εδώ και πολλές δεκαετίες καθώς και το ιδιότυπο καθεστώς που επιβλήθηκε στην Τουρκία μετά το αυτό-πραξικόπημα του 2016, από ένα εκρηκτικό «μείγμα» ισλαμιστών, φασιστών – γκρίζων λύκων και μαφίας (διεθνούς και Τουρκικού υπόκοσμου).

Στο βιβλίο υπάρχουν αναφορές και για διάφορα άλλα θέματα που αφορούν την Ελληνική αγορά (Ελληνικό Κρασί, Ελληνική Φέτα, Πανόραμα Ελληνικής Μπύρας, Αλυσίδες Λιανικής Πώλησης, Εκστρατεία Αγοράζουμε Ελληνικά, Καμπάνια περιορισμού της μετάδοσης τουρκικών, προπαγανδιστικών σειρών από την Ελληνική τηλεόραση κ.α).

Το νέο βιβλίο του Λεωνίδα Κουμάκη δεν έχει εκτυπωθεί σε έντυπη μορφή και προσφέρεται εντελώς δωρεάν από το διαδίκτυο, με πρώτη παρουσίαση στην Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη του διεθνούς, μη κερδοσκοπικού, μη κομματικού οργανισμού φιλελλήνων ΙΗΑ – International Hellenic Association. Για την μεταφόρτωσή του πιέστε εδώ.

Το βιβλίο, φιλοδοξεί να αποτελέσει πολύτιμο βοήθημα για την κατανόηση της Τουρκικής “Δημοκρατίας” που ιδρύθηκε μετά την πλήρη κατάρρευση της οθωμανικής αυτοκρατορίας πριν από ένα αιώνα καθώς επίσης και εργαλείο για ερευνητές, μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές, πολιτικούς, διάφορους επαγγελματίες αλλά και απλούς πολίτες, εξαιτίας του πλήθους και της εγκυρότητας των διαφόρων πληροφοριών και στοιχείων που περιλαμβάνει.

Η σειρά των κειμένων έχει καθοριστεί ανάλογα με την ημερομηνία της πρώτης κυκλοφορίας τους, η οποία αποδίδει το πνεύμα και τα δεδομένα της συγκεκριμένης περιόδου και αναφέρεται εντός κίτρινου πλαισίου στην αρχή κάθε κειμένου.

Η αναδημοσίευση όλων των κειμένων του βιβλίου είναι ελεύθερη με την προκαταβολική έγκριση του συγγραφέα, η οποία συνοδεύεται σταθερά από την θερμή παράκληση αναφοράς της πηγής των κειμένων σε κάθε αναδημοσίευση.

***

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα.

Ο Λεωνίδας Κουμάκης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη τον Ιούλιο του 1949 και έζησε τα Σεπτεμβριανά του 1955 σε ηλικία 6 ετών. Τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Πέρα και στην συνέχεια φοίτησε για 2 χρόνια στον Ζωγράφειο Γυμνάσιο, πριν εξαναγκαστεί να εγκαταλείψει την Κωνσταντινούπολη, λόγω της απέλασης του πατέρα του, το φθινόπωρο του 1964.

Στην Ελλάδα τελείωσε το 7ο Γυμνάσιο Παγκρατίου (Αθήνα) και την Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Για τριάντα χρόνια (1967-1997) εργάστηκε σε μεγάλη ελληνική οινοβιομηχανία στην οποία διετέλεσε Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής και Διευθυντής Εξαγωγών ταξιδεύοντας στις 4 από τις 5 ηπείρους του πλανήτη μας και δημιουργώντας ένα εκτεταμένο δίκτυο διανομής σε 32 χώρες.

Το 1992 ολοκλήρωσε το αυτοβιογραφικό βιβλίο «Το Θαύμα – Μια πραγματική ιστορία» το οποίο αναφέρεται στην μεθοδική εξολόθρευση του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης από το τουρκικό κράτος και το οποίο κυκλοφόρησε σε 8 διαδοχικές μέχρι σήμερα εκδόσεις, από τις οποίες οι 3 εκδόσεις είναι στην Αγγλική γλώσσα.

Ολόκληρη η τελευταία, πέμπτη Ελληνική έκδοση (έτους 2020) καθώς και η τρίτη Αγγλική έκδοση (έτους 2019) του βιβλίου «Το Θαύμα – Μια πραγματική ιστορία» σε ebook, είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη του International Hellenic Association (ΙΗΑ), καθώς και σε άλλες ιστοσελίδες του διαδικτύου, εντελώς δωρεάν. Περισσότερες πληροφορίες: «Το Θαύμα – Μια πραγματική ιστορία» “The Miracle – A true story”

Την τριετία 1995 – 1997 δημιούργησε την σειρά των ραδιοφωνικών εκπομπών «Ματιές στις ρίζες του Ελληνισμού» οι οποίες μεταδόθηκαν από 70 περίπου ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Ελλάδα καθώς και από ραδιοφωνικές εκπομπές του απόδημου Ελληνισμού. Οι εκπομπές αποτέλεσαν το υλικό του δεύτερου βιβλίου του με τον ίδιο τίτλο («Ματιές στις ρίζες του Ελληνισμού») το οποίο εκδόθηκε τον Νοέμβριο του 1997 – είχε προηγηθεί τον Δεκέμβριο του 1996 η έκδοση του μικρού 16σέλιδου «Αποχαιρετισμός» με την ευκαιρία τερματισμού της 30 χρονης καριέρας του στον χώρο του Ελληνικού κρασιού.

Τον Μάιο του 2001 ξεκίνησε, σε εθελοντική βάση, την σειρά των ραδιοφωνικών εκπομπών «Άρωμα Βασιλεύουσας» στον σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος. Η σειρά των εβδομαδιαίων αυτών εκπομπών (κάθε Σάββατο στις 1 το μεσημέρι), ολοκληρώθηκε το φθινόπωρο του 2007, με 216 συνολικά ωριαίες εκπομπές.

Διετέλεσε Πρόεδρος του ιστορικού Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών (έτος ιδρύσεως 1928), συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ίδρυση της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών (ΟΙΟΜΚΩ – 2006). Την περίοδο 2003-2013 συμμετείχε σε ΕΠΕ έντυπων και ηλεκτρονικών εκδόσεων.

Το 2014 έγραψε το σενάριο του ντοκιμαντέρ «1964: Οι απελάσεις των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης».

Το 2017 κυκλοφόρησε το βιβλίο του «Η Τουρκία στις φλόγες» στην Ελληνική γλώσσα από την πλατφόρμα της Amazon.com με 52 άρθρα και κείμενα της περιόδου 2008-2017 ταξινομημένα κατά ημερομηνία δημοσίευσης σε έξι ενότητες: Τουρκία, Αιγαίο, Θράκη, Κύπρος, Κωνσταντινούπολη, Αλβανία / Σκόπια.

Το 2018 έγραψε το σενάριο του ντοκιμαντέρ «Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών: 90 χρόνια» .

Αρθρογραφεί συνεχώς για διάφορα θέματα (εθνικά, τουρκική πολιτική απέναντι στον Ελληνισμό, λαθρομετανάστευση, εξαγωγές, ευαισθητοποίηση καταναλωτών στην προτίμηση προϊόντων Ελληνικής παραγωγής με την καμπάνια που ξεκίνησε το έτος 2010 «Αγοράζουμε Ελληνικά», εθελοντική προβολή Ελληνικών αγροτικών, καταναλωτικών και βιομηχανικών προϊόντων) και συντονίζει την προσπάθεια του ΙΗΑ – International Hellenic Association να σταματήσει η μετάδοση τηλεοπτικών σειρών με τουρκική προπαγάνδα «ήπιας ισχύος» από την ελληνική τηλεόραση. Όλα σχεδόν τα άρθρα του αναδημοσιεύονται από δεκάδες ιστοσελίδες & έντυπα τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος.

***

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση