Η Γενετική μίλησε: Οι σημερινοί Έλληνες έχουν αρχαιοελληνική καταγωγή!

(του Σωτήρη Σκουλούδη)

Ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Πρίγκιπας των Μινωιτών, βάσει της αρχαιογενετικής, είναι οι πρόγονοι των σημερινών Ελλήνων.
(photos: Harrieta171, Philly boy92, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons)

Οι σημερινοί Έλληνες έχουν σχεδόν … μυθική καταγωγή! Αυτό προκύπτει όχι από διάφορες… υπερπατριωτικές θεωρίες, αλλά από την επίσημη επιστήμη, καθώς χάρη στη ραγδαία πρόοδο που έχει συντελεστεί στις έρευνες για το ανθρώπινο γονιδίωμα -DNA- τα τελευταία λίγα χρόνια, είναι δυνατόν να εξακριβώσουμε ποιοι ακριβώς ήταν οι προ-προ-προ παππούδες μας.

Ο γνωστός διακεκριμένος Γενετιστής και πρώην πρόεδρος του Τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ, Κώστας Τριανταφυλλίδης, μιλώντας στο newsbomb.gr καταρρίπτει τους παντελώς αβάσιμους και ανιστόρητους ισχυρισμούς, που έχουν διαδοθεί κατά καιρούς κι από διάφορους «ειδικούς» ή διάφορα κέντρα -σχετικά με το ποιοι είναι οι κάτοικοι της χερσονήσου του Αίμου και περί της συνέχειας του ελληνικού έθνους.

«Τα στοιχεία της Γενετικής αποδεικνύουν αδιαμφισβήτητα ότι οι σημερινοί κάτοικοι της Κρήτης είναι απόγονοι των Μινωιτών που ζούσαν στον ίδιο τόπο. Στην υπόλοιπη Ελλάδα, οι Έλληνες σε ποσοστό 70% έχουν ίδια γενετική σύσταση με τους Μυκηναίους -αυτό ήταν ένα ανέλπιστο κατά κάποιον τρόπο, εύρημα. Η γενική συνέχεια των Ελλήνων υποστηρίζεται πλήρως από τα πλέον τεκμηριωμένα δεδομένα», αναφέρει ο καθηγητής.

Η σπουδαία πρόοδος στην επιστήμη της γενετικής και η αξιοποίηση του DNA από αρχαίους σκελετούς και άλλα δείγματα, οδηγούν και σε άλλα πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Όπως σημειώνει ο Κώστας Τριανταφυλλίδης, σύμφωνα με την αρχαιογενετική, ο σημερινός άνθρωπος έφτασε στην Ελλάδα πριν από 200.000 χρόνια, και όχι πριν από 40.000 χρόνια όπως πιστευόταν μέχρι πρότινος. Επίσης, όπως αποδείχτηκε, όλοι μας έχουμε και λίγο DNA από… Νεάντερταλ! Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι της Ευρασίας είναι κατά 2,5% Νεάντερταλ, και οι Έλληνες κατά 2%, γεγονός που καταδεικνύει ότι το άλλο ανθρώπινο είδος που συνυπήρξε πριν από πολλές χιλιάδες χρόνια με τον Homo Sapiens, έχει αφήσει τα ίχνη του και στη σημερινή εποχή…

Οι Έλληνες, δε, έχουν πολύ στενή συγγένεια με τους κατοίκους της νότιας Ιταλίας. Χαρακτηριστικό είναι ότι το DNA των Σικελών ταυτίζεται σε ποσοστό άνω του 37% με το δικό μας. Σχετικά με το DNA των σύγχρονων Τούρκων, δε, παρατηρούνται πολλές εκπλήξεις, ενώ όπως φαίνεται δεν παρατηρούνται επιμιξίες μεταξύ των Τούρκων και των Ελλήνων στους κατοίκους του ελλαδικού χώρου.

Εξηγώντας αυτά τα πορίσματα, ο διακεκριμένος ερευνητής αναφέρεται στις τρεις μεγάλες εισβολές που υπέστη ο Ελληνισμός δια μέσου των αιώνων, χωρίς, ωστόσο, λόγω διάφορων πολιτιστικών και θρησκευτικών παραγόντων, κυρίως, να επηρεάσουν, έστω και λίγο, τη γενετική μας συνέχεια.

Ο Κώστας Τριανταφυλλίδης μας εξηγεί επίσης ότι η μεγάλη αυτή επιστημονική πρόοδος στη γενετική, διευρύνει σε τεράστια επίπεδα τις δυνατότητες της σύγχρονης ιατρικής.

Δείτε τη συνέντευξη του Κώστα Τριανταφυλλίδη

ΠΗΓΗ

(Το άρθρο μας κοινοποιήθηκε από τον αγαπητό συμμαθητή μας Γεώργιο Λαμπράκο.)

Ίσως σας ενδιαφέρουν…

Αφήστε μια απάντηση