Σμηναγός Χρήστος Μουλάς, Ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης – “Εδώ στον Ψηλορείτη η λέξη ΑΘΑΝΑΤΟΙ δεν σβήνει ποτέ”.

Σμηναγός (Ι) Χρήστος Μουλάς , Ανθυποσμηναγός (Ι) Περικλής Στεφανίδης.

Θλίψη στο πανελλήνιο έχει σκορπίσει ο θάνατος των δύο πιλότων του Canadair που συνετρίβη το μεσημέρι της Τρίτης στην Κάρυστο, ενώ επιχειρούσε στην κατάσβεση της φωτιά,ς που καίει για τρίτη ημέρα στην περιοχή της Εύβοιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr ο κυβερνήτης του αεροσκάφους, Σμηναγός (Ι) Χρήστος Μουλάς είχε καταγωγή από τα Χανιά και συγκεκριμένα από το Γαβαλοχώρι του Δήμου Αποκορώνου. Οι γονείς του διατηρούν επιχείρηση εκεί. Ο 34χρονος πέρασε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια στα Χανιά, στη συνέχεια εισήχθη στη Σχολή Ικάρων και επέλεξε την πυρόσβεση με τα Canadair.

Ο άτυχος 34χρονος, βρισκόταν στην πρώτη γραμμή, μαζί με τον 27χρονο Ανθυποσμηναγό (I) Περικλή Στεφανίδη, για την κατάσβεση της φωτιάς που κατακαίει την Εύβοια.

Ο δήμαρχος Ανωγείων και πρόεδρος της Ένωσης Ορεινών Δήμων Ελλάδας Σωκράτης Κεφαλογιάννης, για τον τραγικό εν ώρα καθήκοντος θάνατο των δύο αεροπόρων μας, έκανε την παρακάτω συγκλονιστική δήλωση:

«Μαζί με ολόκληρη τη χώρα, την οικογένεια της Πολεμικής μας Αεροπορίας, τις οικογένειες των ηρώων μας, τα Ανώγεια πενθούν. Οι δύο πιλότοι μας, βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις φλόγες, έπραξαν σθεναρά το καθήκον τους, με αυτοθυσία, θέλοντας να προστατέψουν την Κάρυστο, τη φύση και τους συνανθρώπους μας από τη μανία της φωτιάς. Στερήθηκαν τη ζωή τους ανταποκρινόμενοι στον όρκο τους, στο καθήκον και την αποστολή που τους ανατέθηκε. Δικό μας χρέος είναι να διατηρήσουμε τη μνήμη τους, να διδάξουμε στα παιδιά μας και να αφήσουμε ως παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές, την αγάπη για την πατρίδα, το σεβασμό στο καθήκον, την αξία της θυσίας όταν η πατρίδα μας καλεί να την υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο. Όλοι εμείς εδώ στο δήμο Ανωγείων, εκφράζουμε από τα βάθη της καρδιάς μας στις οικογένειες των πεσόντων ηρώων μας το σεβασμό μας, τα ειλικρινή και θερμά μας συλλυπητήρια γνωρίζοντας τους παράλληλα πως εδώ στον Ψηλορείτη η λέξη ΑΘΑΝΑΤΟΙ δεν σβήνει ποτέ. Αθάνατος με τιμή ο Σμηναγός Χρήστος Μουλάς. Αθάνατος με τιμή ο Ανθυποσμηναγός, Περικλής Στεφανίδης».

***

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση