Κορυφαία Πανευρωπαϊκή Διάκριση της Ελληνικής Ομάδας στον Φοιτητικό Διαγωνισμό Νεανικής Καινοτομίας.

Tην Πρώτη θέση στον Διαδικτυακό Πανευρωπαϊκό φοιτητικό Διαγωνισμό Καινοτομίας και επιχειρηματικότητας «JA Start Up2021» του Junior Achievement Europe κατέλαβε η επιχειρηματική ιδέα «Swim.me», η οποία αναπτύχθηκε από ομάδα φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) και του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Στον Διαγωνισμό συμμετείχαν 800 μαθητές και φοιτητές από 40 Ευρωπαϊκές χώρες. Μέλος της νικήτριας 6μελούς ομάδας είναι ο 22χρονος Δημήτρης Λάμπρος, τεταρτοετής φοιτητής του ΕΜΠ, υιός του συμμαθητού μας Ηλία Λάμπρου.

Δημήτρης Λάμπρος, τεταρτοετής φοιτητής της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ.

Τι είναι το «έξυπνο» σκουφάκι «Swim.me»
Η επιχειρηματική ιδέα «Swim.me» αφορά σε ένα φερόμενο (wearable) σύστημα υποβοήθησης κολυμβητών με ολική ή μερική τύφλωση για τον προσανατολισμό τους στην πισίνα. Το σύστημα αποτελείται από ένα σκουφάκι σε συνδυασμό με γυαλάκια που προορίζεται για χρήση σε συνθήκες προπόνησης των αθλητών. Συγκεκριμένα, μέσω ενσωματωμένων αισθητήρων (γυροσκόπιο, επιταχυνσιόμετρο) στα γυαλάκια, ο αθλητής ειδοποιείται με αντίστοιχες δονήσεις για την σχετική του θέση στη διαδρομή κολύμβησης καθώς και για την ακριβή στιγμή της στροφής και του τερματισμού. Η σύνδεση με αδιάβροχους υπερηχητικούς αισθητήρες στο σκουφάκι προσδίδει μεγαλύτερη ακρίβεια στο σύστημα. Τέλος, μέσω εφαρμογής στο κινητό του χρήστη καταγράφονται δεδομένα και στατιστικά για την απόδοση και την βελτίωσή του κατά τις προπονήσεις.

Δοκιμαστική διάταξη του «Swim.me»

Η ομάδα του Swim.me αποτελείται από τους φοιτητές Αναστάσιο Καραμούτσο, Ράνια Βλάχου, Παναγιώτα Δεδούση, Ιφιγένεια Βασιλάκη, Δημήτρη Λάμπρο και Βασίλη Γεωργακίλα.

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Αξιωματικών ΣΣΕ 1977 συγχαίρει τα μέλη της Ομάδας «Swim.me» για την κατάκτηση της Πρώτης Θέσης στον Πανευρωπαϊκό φοιτητικό Διαγωνισμό «JA Start Up2021», αλλά και για τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα της ιδέας τους, που καθιστά την τεχνολογία αρωγό συγκεκριμένων ανθρωπίνων αναγκών, εύχεται δε στα μέλη της κάθε επιτυχία στους μελλοντικούς στόχους τους.

Πηγές: https://www.karpathiakanea.gr/
http://senja.gr/news/1012-start-up-flowon-swim-me.html
https://www.facebook.com/JuniorAchievementGreece/

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση