Στα ίχνη της Τρόικα (video)


Το ντοκυμαντέρ των Χάραλντ Σούμαν (Harald Schumann) και Αρμπαντ Μπόντυ (Arpad Bondy), που εξέπεμψε στις 9/3/15 το 1ο κανάλι της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης ARD και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχουν δανείσει περισσότερα από 400 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και την Κύπρο για να διατηρήσουν αυτές τις χώρες σε φερεγγυότητα.

Οι δανειστές έδωσαν τεράστια δύναμη στα τρία θεσμικά όργανα της λεγόμενης τρόικας: το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Χωρίς δημόσια λογοδοσία, η τρόικα αναγκάζει τα κράτη της κρίσης να εφαρμόσουν πολιτικές που διασπούν τον κοινωνικό ιστό των χωρών τους.

Ο γνωστός γερμανός δημοσιογράφος και συγγραφέας Χάραλντ Σούμαν ταξίδεψε στην Αθήνα, τη Λισαβόνα, το Δουβλίνο, τη Λευκωσία, τις Βρυξέλλες, την Ουάσινγκτον, τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο, προκειμένου να μάθει ποιος πραγματικά επωφελήθηκε από τα μέτρα λιτότητας. Θέτει αυτό το ερώτημα σε υπουργούς, βουλευτές, οικονομολόγους, τραπεζίτες, γιατρούς και επίσης στα θύματα αυτών των πολιτικών, τους άνεργους και τους ασθενείς. Μεταξύ των πολλών ανθρώπων που συναντάμε είναι ο βραβευμένος με Νόμπελ Πολ Κρούγκμαν, ο διευθυντής του ΔΝΤ Πάουλο Μπατίστα και ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.

Οι ερωτήσεις που έκανε ο Χάραλντ Σούμαν έφεραν συχνά τους γραφειοκράτες σε δύσκολη θέση και οι αποκαλύψεις του δημοσιογράφου είναι συγκλονιστικές.

Πηγή: youtube

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση