Είσοδος Μελών

Στατιστικά ΣΣΕ77

Μέλη : 101
Περιεχόμενο : 416
Σύνδεσμοι : 7
Επισκέπτες : 606381

Συνδεδεμένοι τώρα

 50 επισκέπτες 

Μέλη Online

Κανένα

O Καιρός

Αναζήτηση
Tooltip
Αθήνα 2016 - Γενική Συνέλευση - Κοπή Βασιλόπιτας

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου μας, που πραγματοποιήθηκε στην ΛΑΕΔ την 13 Φεβ 2016.

Στην ίδια εκδήλωση έγινε και η κοπή της Βασιλόπιτας, ενώ αυτή την χρονιά δεν πραγματοποιήθηκε η ετήσια συνεστίασή μας, όπως συνηθίζαμε κάθε φορά, λόγω του εθνικού πένθους που είχε κηρυχθεί για την πτώση του ελικοπτέρου και την απώλεια τριών στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού.

Τις φωτογραφίες έστειλε ο συμμαθητής μας Σταμάτης Γκαμαράζης.

Tooltip
Αθήνα 2016 - Εκκλησιασμός στην Πλάκα

Το ΔΣ του Συνδέσμου μας, στα πλαίσια των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης της 13 Φεβ 2016, οργάνωσε την Κυριακή  27 Μαρτίου 2016 εκκλησιασμό στο ιστορικό κέντρο των Αθηνών για όποιον συμμαθητή επιθυμεί.

Ο εκκλησιασμός πραγματοποιήθηκε σε έναν από τους πιο ιστορικούς ναούς των Αθηνών, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου του Ραγκαβά, στην οδό Τριπόδων & Πρυτανείου  στην Πλάκα.

Μετά τον εκκλησιασμό οι συμμετέχοντες απόλαυσαν τον κυριακάτικο καφέ τους στο Μουσείο της Ακρόπολης με θέα τον Παρθενώνα και η ευχάριστη αυτή δραστηριότητα έκλεισε με έναν περίπατο στον πιο όμορφο δρόμο του κόσμου: στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου & Αποστόλου Παύλου.

Τις φωτογραφίες έστειλε ο συμμαθητής μας Σταμάτης Γκαμαράζης.

Και εις άλλα με υγεία...

Tooltip
Αθήνα 2015 - Γενική Συνέλευση - Κοπή Βασιλόπιτας

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου μας, που πραγματοποιήθηκε στην ΛΑΕΔ την 7 Φεβ 2015.

Στην ίδια εκδήλωση έγινε και η κοπή της Βασιλόπιτας, ενώ το βράδυ είχαμε την ετήσια συνεστίασή μας, χωρίς όμως μουσική και χορό, λόγω της πολύ πρόσφατης απώλειας των συμμαθητών μας Κώστα Βασιλειάδη και Κώστα Μπούνια.

Τις φωτογραφίες έστειλε ο συμμαθητής μας Σταμάτης Γκαμαράζης.


Tooltip
Οινοχώρι 2014 - Εκδρομή στην ορεινή Φθιώτιδα

Φωτογραφικά στιγμιότυπα, που "αποτύπωσαν" οι συμμαθητές μας Νάσος Λάμπρου και Δημήτρης Παπαδόπουλος,  από την εκδρομή του Συνδέσμου μας στο Οινοχώρι της ορεινής Φθιώτιδας, όπου ξαναβρεθήκαμε με τον αγαπημένο φίλο και συμμαθητή Σταύρο Κλαουδάτο.

Ο Σταύρος μας υποδέχθηκε με αγάπη και είχε φροντίσει να μας μείνει η επίσκεψή μας στο χωριό του αξέχαστη.

Σταύρο, να είσαι πάντα καλά και με το καλό να ξαναβρεθούμε...

Tooltip
Αθήνα 2014 - Γενική Συνέλευση - Αρχαιρεσίες - Χοροεσπερίδα

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την Γενική Συνέλευση και τις Αρχαιρεσίες του Συνδέσμου μας, που πραγματοποιήθηκαν στην ΛΑΕΔ τον Φεβ 2014.

Στην ίδια εκδήλωση έγινε και η κοπή της Βασιλόπιτας, ενώ το βράδυ είχαμε την ετήσια χοροεσπερίδα μας.

Τις φωτογραφίες έστειλαν οι συμμαθητές μας Δημήτρης Καπετάνος και Βασίλης Τριανταφύλλου.

Tooltip
Αθήνα 2013 - 40 χρόνια από την είσοδό μας στη ΣΣΕ

Την 18 Οκτ 2013 πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Σχολής Ευελπίδων στη Βάρη Αττικής η επετειακή εκδήλωση του Συνδέσμου μας για τα 40 χρόνια από την κατάταξή μας στην Σχολή.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε:

 • Αρχική συγκέντρωση και παράθεση καφέ στην αίθουσα τελετών της Σχολής,

 • Παρακολούθηση συγκέντρωσης και αναφοράς Συντάγματος Ευελπίδων,

 • Επιμνημόσυνη δέηση για τους εκλιπόντες συμμαθητές,

 • Κατάθεση στεφάνου στο μνημείο πεσόντων της Σχολής,

 • Συγκέντρωση στο αμφιθέατρο της Σχολής, ομιλία του Προέδρου, ενημέρωση από επιτελείς της Σχολής, χαιρετισμοί προσκεκλημένων και απονομή αναμνηστικών,

 • Ξενάγηση στο μουσείο και τις εγκαταστάσεις της Σχολής,

 • Μετάβαση στον Ιερό Ναό της Σχολής και δέηση υπέρ υγείας όλων μας,

 • Επιστροφή στην αίθουσα τελετών της Σχολής και παράθεση γεύματος,

 • Λήξη εκδήλωσης και αποχώρηση.

Στην εκδήλωση προσήλθαν συμμαθητές από όλη την Ελλάδα και επιπλέον, ως επίσημοι προσκεκλημένοι, χήρες των εκλιπόντων συμμαθητών μας, ο πρώτος μας Λοχαγός (ο τότε Διοικητής του Λόχου των πρωτοετών Ευελπίδων) κ. Τσερπέλης, οι καθηγητές μας κ.κ. Σπέντζας και Βαλασόπουλος και εκπρόσωποι των Συνδέσμων των Τάξεων ΣΣΕ 75, 76 και 78.

Σε όλους μας ήταν έκδηλη η χαρά που ξανασυναντιόμασταν, αλλά και η συγκίνηση για τις κοινές μας μνήμες και τα βιώματα.

Ευχή όλων κατά την αποχώρησή μας ήταν να μας αξιώσει ο Θεός να ξαναβρεθούμε το συντομότερο και να μπορέσουμε να γιορτάσουμε όλοι μαζί και τα 60 χρόνια από την είσοδό μας στη Σχολή Ευελπίδων.

Είθε…

Tooltip
Αθήνα 2013 - Γενική Συνέλευση - Κοπή Βασιλόπιτας - Χοροεσπερίδα

Στιγμιότυπα από τη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου μας, που πραγματοποιήθηκαν τον Φεβ 2013 στη ΛΑΕΔ.

Στην ίδια εκδήλωση έγινε και κοπή της βασιλόπιτας και το πρωινό έκλεισε με γεύμα όσων επιθυμούσαν, πριν ξαναβρεθούμε το βράδυ για την ετήσια χοροεσπερίδα του Συνδέσμου μας.

Tooltip
Προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγιο Όρος - Μάϊος 2012

Οδοιπορικό της προσκυνηματικής επίσκεψης του Συνδέσμου της Τάξης μας στο Άγιο Όρος, που πραγματοποιήθηκε από 26-29 Μαΐου 2012 με συμμετοχή 16 συμμαθητών και ενός φίλου.

Tooltip
Αθήνα 2012 - Γενική Συνέλευση - Αρχαιρεσίες - Γεύμα

Στιγμιότυπα από τη Γενική Συνέλευση και τις Αρχαιρεσίες του Συνδέσμου μας, που πραγματοποιήθηκαν τον Φεβ 2012 στη ΛΑΕΔ.

Στην ίδια εκδήλωση έγινε και κοπή της βασιλόπιτας και το πρωινό έκλεισε με γεύμα όσων επιθυμούσαν, πριν ξαναβρεθούμε το βράδυ για την ετήσια χοροεσπερίδα του Συνδέσμου μας

Tooltip
Αθήνα 2012 - Χοροεσπερίδα Συνδέσμου

Στιγμιότυπα από τη χοροεσπερίδα, που έγινε στη ΛΑΕΔ τον Φεβ 2012 μετά τη Γενική Συνέλευση και τις αρχαιρεσίες του Συνδέσμου μας.

Tooltip
Θεσσαλονίκη 2011 - Μνημόσυνο Εκλιπόντων Συμμαθητών

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από το μνημόσυνο που έκανε ο Σύνδεσμός μας υπέρ των εκλιπόντων συμμαθητών μας στον Ιερό Ναό Αγίων Κων/νου και Ελένης του Γ΄ΣΣ, με την ευκαιρία της Ετήσιας Γενικής μας Συνέλευσης, που αποφασίστηκε να γίνει στη Θεσσαλονίκη.

Το μνημόσυνο πραγματοποιήθηκε από κοινού με το μνημόσυνο εκλιπόντων της Τάξεως ΣΣΕ 1975 και την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Διοικητής του Γ' ΣΣ και ο Πρόεδρος του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Θεσσαλονίκης.

Μετά το μνημόσυνο διανεμήθηκαν κόλυβα στο προαύλιο του Ναού, όπου ξανασυναντήθηκαν συμμαθητές μετά από πολλά χρόνια.

Η εκδήλωση έκλεισε με παράθεση καφέ στη Λέσχη του Γ΄ΣΣ.

Tooltip
Θεσσαλονίκη 2011 - Στην οικία του Διοικητού Γ΄ ΣΣ

Μετά το μνημόσυνο υπέρ των εκλιπόντων συμμαθητών μας και την παράθεση καφέ στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης, ο συμμαθητής μας και Διοικητής του Γ΄ΣΣ Αντιστράτηγος Νακόπουλος μαζί με την ευγενέστατη σύζυγό του μας προσκάλεσαν στην οικία που διατίθεται για τον εκάστοτε Διοικητή του Σώματος πάνω από τη Λέσχη.

Εκεί δεν χάσαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε από το μπαλκόνι την καταπληκτική θέα της παραλίας της Νύμφης του Βορρά και να βγάλουμε όμορφες αναμνηστικές φωτογραφίες με φόντο τον Λευκό Πύργο.

Tooltip
Θεσσαλονίκη 2011 - Προσέλευση στη ΛΑΦΘ για Συνέλευση και Συνεστίαση

Στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης προσήλθαμε μαζί με τις συζύγους μας, για την ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου μας και για την καθιερωμένη συνεστίαση που θα ακολουθούσε.

Οι συμμαθητές συγκεντρωθήκαμε σε κατάλληλα προετοιμασμένη αίθουσα της ΛΑΦΘ για την πραγματοποίηση της συνέλευσης, ενώ οι συζυγοί μας περίμεναν υπομονετικά στο "φουαγιέ", στήνοντας χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία τα δικά τους "πηγαδάκια", αφού πολλές από αυτές είχαν ήδη φιλίες ή ξαναβρίσκονταν με παλιές γνωστές μετά από πολλά χρόνια.

Tooltip
Θεσσαλονίκη 2011 - Γενική Συνέλευση Συνδέσμου

Στη συνέλευση έγινε ενημέρωση των μελών από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου για τα πεπραγμένα του ΔΣ κατά τη χρονιά που πέρασε και λήφθηκαν αποφάσεις πάνω σε θέματα που τέθηκαν για τη χρονιά που έρχεται.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης δεν έλειψαν φυσικά τα "πηγαδάκια", ενώ η χαρά των συμμαθητών που ξαναβρίσκονταν μετά από πολλά χρόνια έδινε χώρο για εκδηλώσεις της αγάπης και της φιλίας που μας συνδέει και για άφθονα πειράγματα.

Tooltip
Θεσσαλονίκη 2011 - Απονομή Πλακεττών και Κοπή Βασιλόπιτας

Μετά την ολοκλήρωση της Γενικής Συνέλευσης, συγκεντρωθήκαμε όλοι στην αίθουσα τελετών της ΛΑΦΘ για την συνεστίαση.

Πριν από τη συνεστίαση έγινε απονομή αναμνηστικών τιμητικών πλακεττών και η κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας.

Αναμνηστικές πλακέττες απονεμήθηκαν στους εν ενεργεία αντιστρατήγους συμμαθητές μας, σε αναγνώριση της προσφοράς τους στην Ιστορία της Τάξης μας.

Επίσης πλακέττα απονεμήθηκε και στον συμμαθητή μας Γιάννη Κόντη, υποστράτηγο διευθυντή του Πολεμικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, σε ένδειξη αναγνώρισης και ευχαριστιών για την κατά γενική ομολογία άψογη διοργάνωση όλων των εκδηλώσεων της ετήσιας συγκέντρωσης των συμμαθητών, που για πρώτη φορά έγινε στη συμπρωτεύουσα και μάλιστα με μεγάλη προσέλευση και επιτυχία.

Κατά την κοπή της βασιλόπιτας που ακολούθησε, προβλέφθηκαν και παραδόθηκαν τρία ξεχωριστά κομμάτια σε αντίστοιχους εκπροσώπους των ορφανικών οικογενειών των εκλιπόντων συμμαθητών μας, των συζύγων μας και των παιδιών μας.

Στον τυχερό συμμαθητή, που πέτυχε το φλουρί, παραδόθηκε ένα καλό αναμνηστικό δώρο.

Tooltip
Θεσσαλονίκη 2011 - Συνεστίαση Ετήσιας Συγκέντρωσης Συμμαθητών

Η ετήσια συγκέντρωση των συμμαθητών κλείνει κατά παράδοση με χοροεσπερίδα.

Στην προκειμένη περίπτωση, και λόγω πένθους για την πολύ πρόσφατη απώλεια συμμαθητή μας, αποφασίστηκε να γίνει απλή συνεστίαση χωρίς τραγούδια και χορούς.

Έτσι όμορφα και απλά έκλεισε άλλη μία συμμαθητική εκδήλωση, αφού προηγουμένως ανανέωσε με τον καλύτερο τρόπο τους δεσμούς που αναπτύχθηκαν μεταξύ μας από τα χρόνια της Σχολής Ευελπίδων.

Tooltip
Ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη - Οκτ 2010

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την  εκδρομή-προσκύνημα που πραγματοποίησε ο Σύνδεσμός μας από 1 μέχρι 5 Οκτωβρίου 2010 στη βασιλίδα των πόλεων.

Το ταξίδι έγινε οδικά και χρειαστήκαμε μία ολόκληρη ημέρα για να φτάσουμε στην Πόλη και άλλη μία για να επιστρέψουμε στην Αθήνα.

Άξιζε όμως … και με το παραπάνω !!!

Οι τρείς ημέρες που απέμεναν για περιήγηση ήταν αρκετές για να μας μείνει το ταξίδι αξέχαστο...

Tooltip
Άγιο Όρος 2010 - Μεταξύ Ουρανού και Γης

Ένα οδοιπορικό φίλων προσκυνητών προς την κορυφή του Άθωνα, που πραγματοποιήθηκε την 29 - 30 Μαίου 2010.

Τις φωτογραφίες έστειλε ο συμμαθητής μας Γιάννης Κόντης.

Tooltip
Αναμνήσεις από τη Σχολή των Ευελπίδων

Αναμνηστικές φωτογραφίες από τα χρόνια της νιότης μας στη Σχολή, όπως ακριβώς στάλθηκαν από συμμαθητές.

Tooltip
Άλμπουμ Τάξεως - Φωτογραφίες Φοίτησης

Οι φωτογραφίες από τη φοίτησή μας στη Σχολή, όπως αυτές έχουν αποτυπωθεί στο αναμνηστικό άλμπουμ της Τάξης μας.

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ...

 • Τυχαίες φωτογραφίες
   
  Μεταφορτώθηκαν Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012
  Μεταφορτώθηκαν Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2013
  Μεταφορτώθηκαν Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014
   
 • Τελευταίες φωτογραφίες
   
  Μεταφορτώθηκαν Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016
  Μεταφορτώθηκαν Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016
  Μεταφορτώθηκαν Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016