Είσοδος Μελών

Στατιστικά ΣΣΕ77

Μέλη : 101
Περιεχόμενο : 416
Σύνδεσμοι : 7
Επισκέπτες : 606373

Συνδεδεμένοι τώρα

 29 επισκέπτες 

Μέλη Online

Κανένα

O Καιρός

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΣΕ 1977
Στρατηγική αντιμετώπισης της κρίσης στην Κυπριακή ΑΟΖ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Χρήστος Κουτσογιαννόπουλος   
Δευτέρα, 08 Δεκεμβρίου 2014 16:05

Η πολιτική του κατευνασμού οδηγεί την Τουρκία όπως έδειξε το παρελθόν σε αποθράσυνση και διεκδίκηση ολοένα και περισσότερων. Είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε τώρα και να εφαρμοστεί άμεσα στρατηγική αποτροπής η οποία θα κλείσει τον δρόμο για περαιτέρω κλιμάκωση και δημιουργία τετελεσμένων στο μέλλον…

Περισσότερα...
 
Τι ΔΕΝ ειπώθηκε για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Γιάννης Κόντης   
Δευτέρα, 08 Δεκεμβρίου 2014 15:05

Ένα άρθρο του Γιώργου Λεκάκη για τις γερμανικές οφειλές προς την Ελλάδα από τον Β’ ΠΠ, όπου παραθέτει «τι ΔΕΝ ειπώθηκε και ΔΕΝ διευκρινίσθηκε, έτσι για να ολοκληρωθεί η εικόνα του αχταρμά των λεγομένων, που φαίνεται ότι ακόμη και το 2014, κανείς δεν ξέρει επακριβώς τι καταστροφή συνέβη τότε (και συνεχίζεται έως σήμερα)...».

Περισσότερα...
 
Στον βυθό του ναυαγισμένου "Μέντορα (video) PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Ανδρέας Μελεζιάδης   
Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014 16:47

Ένα «εξαφανισμένο» ντοκιμαντέρ του 1985 για την θαλάσσια μεταφορά στο Λονδίνο των κλαπέντων από τον Λόρδο Έλγιν Μαρμάρων του Παρθενώνα. Μετά την τηλεοπτική πρεμιέρα του στο βρετανικό Channel 4 και το μέγεθος της απήχησης που προκάλεσε στους υποστηρικτές της επιστροφής των Μαρμάρων, η κόπια καταστράφηκε «περιέργως».

Περισσότερα...
 
Αρχαιολογία και Παγκοσμιοποίηση PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Γιάννης Κόντης   
Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014 15:34

Σε μια εποχή, που ο υφέρπων μηδενισμός της Υπερεθνικής Ελίτ και των εγκάθετών της προχωρά σε κατά μέτωπο διάβρωση του εθνικού ιστορικού αφηγήματος και της ιστορικής μας ταυτότητας, κάποιοι δουλεύουν μέρα-νύχτα, με όλη την σημασία της λέξεως, για να τα προστατεύσουν και να τα πλουτίσουν.

Περισσότερα...
 
Ο άγνωστος Έλληνας ήρωας της Κύπρου PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Ηλίας Σταματόπουλος   
Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2014 16:08

Η άγνωστη ιστορία του Κρητικού ήρωα Μανώλη Μπικάκη, του καταδρομέα-αντιαρματιστή, που μόνος του προκάλεσε μεγάλες απώλειες στους εισβολείς του Αττίλα.

Περισσότερα...
 
Εάλω η Πόλις (video) PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Στάθης Λέκκας   
Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2014 14:56

Ένα πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ του National Geographic, το οποίο περιγράφει με επαρκή ιστορική ακρίβεια, όχι μόνο την άλωση της Πόλης, αλλά και ότι είχε προηγηθεί αυτής από την πρώτη άλωσή της από τους Φράγκους το 1204.

Περισσότερα...
 
Η άλωση της Πόλης και το δράμα των εθνικών διχασμών PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Ευστράτιος Ουζούνογλου   
Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2014 13:44

Ὁ ἄνθρωπος χωρὶς πατρίδα καὶ ἐθνικὴ συνείδηση δὲν εἶναι παρὰ οἰκουμενικὸς τυχοδιώκτης καὶ πλάνης στὴν ἔρημο τοῦ ἀτομισμοῦ του. Ἡ ἐφαρμογὴ, συνεπῶς, ἐθνοκεντρικῆς πολιτικῆς εἶναι ἰδιαίτερα σήμερα ἀναγκαῖα, ὡς προϋπόθεση ἱστορικῆς ἐπιβιώσεως τόσο στὴν Εὐρωπαϊκή Ἕνωση, ὅσο καὶ στὴν πλανητικὴ κοινωνία τῆς Νέας Ἐποχῆς καὶ τῆς Νέας Τάξεως πραγμάτων.

Περισσότερα...
 
Οἷον δεῖ τόν πολιτικόν ἄνδρα εἶναι PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Δημοσθένης Λαμπρινάκης   
Σάββατο, 11 Οκτωβρίου 2014 16:32

Σήμερα υπάρχει δικαιολογημένα μια απαρέσκεια προς την πολιτική. Πάμπολλοι της γυρίζουν την πλάτη. Το να νομίζουν όμως αυτοί οι «αντιπολιτικοί» ότι μπορεί να υπάρξει οργανωμένη κοινωνική ζωή χωρίς πολιτικούς, είναι τόσο αφελές όσο και να το πιστεύεις ότι μπορεί να διασχίσει ένα πλοίο τον ωκεανό χωρίς καπετάνιο και χωρίς πλήρωμα.

Ένα άρθρο του Σαράντη Καργάκου

Περισσότερα...
 
Ελληνικοί Πολεμικοί Χοροί (video) PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Ευστράτιος Ουζούνογλου   
Σάββατο, 11 Οκτωβρίου 2014 15:28

Ίσως να μην υπάρχει άλλος λαός στην ιστορία της ανθρωπότητας που να τίμησε και να έδωσε τόση αξία στον χορό, όπως οι αρχαίοι Έλληνες. Η επιρροή δε του ενόπλου χορού στην αρχαία Ελλάδα ήταν εξόχως σημαντική τόσο για την αποφασιστική μετάβαση από την παιδική ηλικία στον ανδρισμό, όσο και για την φυσική και ψυχολογική πολεμική προετοιμασία των ενηλίκων πολεμιστών.

Περισσότερα...
 
Ένα συγκλονιστικό "αντίο" PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Γιάννης Μακρατζάκης   
Σάββατο, 11 Οκτωβρίου 2014 13:38

Ένα πεζοποίημα του «Γκάμπο», όπως φώναζαν τον διάσημο νομπελίστα συγγραφέα Gabriel Garcia Marquez, θεωρείται το στερνό του αντίο προς φίλους και αγαπημένους, αφού το έγραψε όταν έμαθε ότι χρειάζεται να δώσει την έσχατη των μαχών.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 10 από 34