Είσοδος Μελών

Στατιστικά ΣΣΕ77

Μέλη : 101
Περιεχόμενο : 416
Σύνδεσμοι : 7
Επισκέπτες : 606373

Συνδεδεμένοι τώρα

 28 επισκέπτες 

Μέλη Online

Κανένα

O Καιρός

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΣΕ 1977
Από τη θεωρία των παιγνίων στον πραγματικό κόσμο της Διπλωματίας PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Αλέξανδρος Μαλλιάς   
Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015 19:10

Αλέξανδρος ΜαλλιάςΤις μέρες αυτές, με αφορμή την διαπραγματευτική τακτική που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση και, προσωπικά, ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Βαρουφάκης στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας στην Ευρωζώνη, πολλά γράφτηκαν και ακόμη περισσότερα λέχθηκαν για την εφαρμογή της Θεωρίας των Παιγνίων. Επιπλέον, περισσότεροι είναι εκείνοι που, ξαφνικά, ανακάλυψαν διάφορα παίγνια – παραδείγματα.


Είναι λοιπόν μία μέθοδος ανάλυσης, ένα μοντέλο διαπραγμάτευσης και τακτικής που έχει γενική εφαρμογή; Αρκεί κάποιος να «γεμίσει τα τετραγωνάκια», για να πετύχει τη μεγιστοποίηση του κέρδους στο δύσκολο και, εν πολλοίς, άνισο διπλωματικό παιχνίδι ή έστω την εξισορρόπηση των κερδών με τις ζημίες;

Περισσότερα...
 
Στον δρόμο του Χριστού μέσω … Κορανίου!!! (video) PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Δημοσθένης Λαμπρινάκης   
Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015 13:05

Ένα Αγγλόφωνο βίντεο με αγγλικούς υπότιτλους, που όμως αξίζει την προσπάθεια μετάφρασης και κατανόησής του. Εξαιρετικά ενδιαφέρον!!!


Σαν Μουσουλμάνος Ιμάμης, ο Μάριο Τζόσεφ γνώριζε πολύ καλά το Κοράνι και τις διδασκαλίες της Ισλαμικής θρησκείας. Στην πραγματικότητα ήταν ακριβώς το Κοράνι που τον έστρεψε προς τον Ιησού Χριστό και την αλήθεια της Καθολικής πίστης...

Περισσότερα...
 
Πατρίδα δεν είναι το κράτος! PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Διονύσης Χαριτόπουλος   
Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015 14:51

Διονύσης ΧαριτόπουλοςΗ εθνική επιβίωση είναι υπεράνω ιδεολογιών, ταξικών διαφορών, προσωπικών αδικιών και συμφερόντων.

Το κράτος πιθανόν να είναι δίκαιο ή άδικο, ικανό ή ανίκανο, αφερέγγυο, αυταρχικό και σπανίως στοργικό να δέρνει τους συνταξιούχους, να μη σέβεται ζώντες και τεθνεώτες, να μεροληπτεί, να ψεύδεται, να εξαπατά, να χρηματίζεται, να τρομοκρατεί.

Η πατρίδα είναι κάτι ακλόνητο, βαθύ και καθοριστικό για τον άνθρωπο.

Περισσότερα...
 
Πως μεταβληθήκαμε από Έλληνες σε νεοέλληνες PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Δάφνη Βαρβιτσιώτη   
Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015 11:42

«Αν ένας λαός βυθιστεί σε μεγάλη πνευματική σύγχυση αποδέχεται πιο εύκολα την ιδεολογία αντικατάστασης, σε αντίθεση με άλλον λαό, στον οποίον η έντονη πίστη και οι θρησκευτικές πεποιθήσεις αποτελούν έναν απόρθητο προμαχώνα» - (J.P. Μorin Commandant SECTARUS, κεφ. 9: Η Ψυχοπολεμολογία και κεφ. 10: Η χειραγώγηση των λαϊκών μαζών, σ.σ. 201-218)

«Ο άνθρωπος είναι ψυχο-διασπάσιμος και ο τεχνικός της αποσταθεροποίησης θα του προσφέρει τα υλικά της ζύμωσης που θα επισπεύσει την σήψη των ιδεολογικών του πεποιθήσεων» - Commandant J.P. Μorin

Περισσότερα...
 
ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ: ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ (video) PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Ευστράτιος Ουζούνογλου   
Τρίτη, 12 Μαιου 2015 21:18

Στέλιος ΠερράκηςΜία συνέντευξη του Αντιπρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου Στέλιου Περράκη στον Γιώργο Σαχίνη κατά την εκπομπή ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ από το κανάλι ΚΡΗΤΗ-TV. Μία από τις τηλεοπτικές στιγμές που δείχνουν ότι η τηλεόραση μπορεί να επιτελέσει και άλλο έργο εκτός από αυτό του εκμαυλισμού, του αποπροσανατολισμού και της παραπληροφόρησης του κοινού της.

Περισσότερα...
 
Η μάχη των Οχυρών του Εχίνου (video) PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Ευστράτιος Ουζούνογλου   
Τρίτη, 12 Μαιου 2015 20:04

Οχυρό ΕχίνοςΕντυπωσιακές είναι οι εικόνες και το υλικό που συνέλλεξε ο Τάσος Τεφρωνίδης για τη μάχη των Οχυρών του Εχίνου, η 74η επέτειος της οποίας γιορτάζεται την Κυριακή (5 Απριλίου 2015). Πρόκειται για ένα φιλμ που δημιούργησε ο γνωστός συλλέκτης παλιών φωτογραφιών από φωτογραφίες που συνέλεξε, κυρίως ο ίδιος, και κάποια μέλη της σχετικής ομάδας του facebook.

Περισσότερα...
 
Mind Control και μυστικές υπηρεσίες PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Φοίβος Καλφόπουλος   
Τρίτη, 12 Μαιου 2015 15:59

Έλεγχος του νουΜια κρυφή επιθυμία της πλειοψηφίας των ανθρώπων σε αυτό το πλανήτη είναι τα πάντα γύρω τους να κατευθύνονται σύμφωνα με τη σκέψη τους. Ποιος δεν θα επιθυμούσε αυτό το ιδιαίτερο χάρισμα, να μπορεί να προγραμματίζει τους ανθρώπους γύρω του και επομένως τα γεγονότα που συμβαίνουν στη ζωή του. Κάτι τέτοιο σαφώς και είναι ανέφικτο, όμως αυτό δεν σημαίνει πως ο έλεγχος της ανθρώπινης βούλησης είναι ένα απροσπέλαστο εμπόδιο.

Περισσότερα...
 
Οι μυστικές αποστολές στα μουσουλμανικά τεμένη PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Μαρία Διαμαντοπούλου   
Τρίτη, 12 Μαιου 2015 12:53

Μουσουλμάνοι προσεύχονται στην Αθήνα

  • Οι μεταλλάξεις των τζιχαντιστών, οι κόντρες Αλ-Κάιντα ISIS και οι διαπιστώσεις των δυτικών μυστικών υπηρεσιών
  • Η Ελλάδα «γέφυρα» και «καταφύγιο» για τη διακίνηση των τζιχαντιστών προς την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή
  • Φόβοι ότι προετοιμάζουν μη συμβατικά όπλα (βιολογικά, χημικά κ.α.) λόγω της συνεργασίας τους με στρατολογημένους δυτικούς επιστήμονες
  • Η συνεργασία της ΕΥΠ με Αμερικανούς και Βρετανούς για τον έλεγχο και τον εντοπισμό επικίνδυνων τρομοκρατών

Περισσότερα...
 
Το ISIS, η αιρετική άποψη και η αντιμετώπιση της απειλής PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Ανδρέας Μπανούτσος   
Τρίτη, 12 Μαιου 2015 15:06

Ανδρέας ΜπανούτσοςΟ γράφων παρουσιάζει μια αιρετική άποψη για τη δράση της Τζιχαντιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS, χωρίς απαραίτητα αυτό να σημαίνει ότι ο ίδιος ασπάζεται εν μέρει ή εν συνόλω την άποψη αυτή, αλλά για λόγους ενημέρωσης θεωρεί χρήσιμο οι αναγνώστες να γνωρίζουν και αυτή την εκδοχή των πραγμάτων και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.


Σύμφωνα λοιπόν με την αιρετική αυτή άποψη προκύπτουν κάποια σοβαρά ερωτήματα αναφορικά με τη δράση του ISIS που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το project ISIS αποτελεί μέρος των «μαύρων επιχειρήσεων» (black operations) των Δυτικών μυστικών υπηρεσιών και πιο συγκεκριμένα των Αμερικανικών, Βρετανικών και Γαλλικών.

Περισσότερα...
 
ΝΕΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ: Το Ισλαμικό Κράτος απέναντι από την Ευρώπη PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Ιωάννης Παρίσης   
Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015 19:16

Ιωάννης ΠαρίσηςΔύο αιώνες μετά τους πολέμους κατά των βορειοαφρικανών πειρατών (Barbary Wars) που λυμαίνονταν τη Μεσόγειο, η Ευρώπη αντιμετωπίζει τον κίνδυνο νέων πειρατικών επιθέσεων που αυτή τη φορά θα προέλθουν από το αποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος (IS).

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 5 από 34